KINEK SZÓL EZ A KÖNYV ?

Minden kezdőnek, közép haladónak, de akár már befutott zenésznek, producernek, DJ-nek, előadónak, énekesnek

Karriered elején vagy, de még nem
tudod, hogy hogyan, merre?

Már régóta 
foglalkozol zenével, de valamiért nem
tudsz egyről a kettőre jutni?

Esetleg 
már régi motoros vagy a szakmában, de
már alig tudod a lépést tartani a sok-
sok újdonsággal?

Ez a könyv egy tökéletes segítség lehet
 minden zenész, énekes, producer és DJ számára.
 Bánkuti Dániel, a többszörös arany- és platinalemezes producer és zenei marketing specialista első könyvét fogod a kezedben. Gyakorlatias, használható és kipróbált tapasztalatok, trükkök zenei karrierépítésre, akár teljesen nulláról. A mentális felkészüléstől kezdve, a saját márkaépítésen keresztül, egészen a közösségi média használatáig. A könyv 18 év szakmai tapasztalat alapján, és rengeteg hazai és külföldi sikeres zenész, szakértő segítségével készült el. Elolvasásával garantáltan éveket lehet spórolni.

A könyv választ ad a következő kérdésekre:

Hogyan legyenek fellépéseid?
Hogyan kerülj be a kiadókhoz?
Hogyan építsd fel a saját márkád?
Hogyan népszerűsítsd a zenédet?
Hogyan építs kapcsolatokat a szakmán belül?
Hogyan kezeld a közösségéi médiát?
Hogyan lesz bevételed a zenélésből?

ÉS HOGYAN JUTHATSZ HOZZÁ?

OLVASÓIM ÍRTÁK

Hogy milyen élmény is a könyv olvasása?

A KÖNYVRŐL

Hogy milyen élmény is a könyv olvasása, és miket tudsz meg belőle?

Ne rendelj zsákbamacskát, olvasd el a Manzárd Café, az egyik legnagyobb hazai könyves blog véleményét a könyvről!

Ha megvan a számodra legjobb szoftver és a hozzá szükséges tudás, megvannak az elinduláshoz elengedhetetlen kütyük, elkészültek a jobbnál jobb dalok, amelyek persze profi minőségben szólnak, a feladatok nagy részével készen vagy, épp’ csak még nem jutott el senkihez a zenéd…

A “Hogyan indítsuk be a zenei karrierünket?” témakör a mérete, komplexitása és érdekessége miatt önálló posztot érdemel a sorozatban, és szerencsére megtaláltam az idehaza elérhető legjobb könyvet, ami segítheti a munkánkat. Bánkuti Dániel Zenei karrier önerőből című kiadványáról van szó, amelyben minden szükséges és hasznos információ benne van a szerteágazó és bonyolult témával kapcsolatban.

Tovább olvasom

Nagyon szimpatikus számomra, ahogy a szerző segíteni szeretne azoknak, akik most tetszik az első lépéseket ezen a rögös és kihívásokkal teli, de gyönyörű és izgalmas úton. A magyar művészeket támogató sorozatunk ugyanezeken az alapokon nyugszik, úgyhogy abszolút át tudom élni Dani elhivatottságát, ami egyértelműen visszatükröződik a könyv minden egyes fejezetében. Elért arra a szintre, ahol megteheti, hogy segít, mindenféle elvárás nélkül, és meg is teszi, nem tartja meg magának a hosszú évek alatt megszerzett tudást, hanem tovább adja azok számára, akiknek szüksége van rá.

Nem voltak különösebb prekoncepcióim a könyv elolvasása előtt, és ami volt, az is csak inkább arról szólt, hogy majd biztosan kiderül, mennyire rosszul állok hozzá a saját dolgaimhoz, de szerencsére egyáltalán nem történt ilyen. Az persze azonnal kiderült számomra, hogy mennyi minden nem tudok még, de ez természetes.

Nagyon kellemes és jóleső meglepetés volt, hogy mekkora hangsúlyt helyez a szerző a karrierépítés lelki oldalára. Gyakorlatilag ezzel kezdődik a könyv, erre épül fel az összes fejezet. Hiszek abban, hogy mindennek az alapja a biztos és kiegyensúlyozott lelkiállapot. Ha nem vagyunk harmóniában önmagunkkal, bármit is próbálunk elérni vagy felépíteni, az felemás eredményre fog vezetni. A biztos lelki alapok megteremtése kihagyhatatlan feladat.

A következő fejezet a zenei karrierépítés történelméről szól. Érdekes volt olvasni és rengeteg új információt megtudni arról, hogy régen és most hogyan jutottak/jutnak előre a tehetségek. Dani élvezetesen mutatja be és hasonlítja össze a múltat és a jelent, olyan információkkal szolgál, amelyek mindamellett, hogy érdekesek, még hasznosak is. Annak tudata pedig nagyon jóleső és önbizalomerősítő, hogy most rengeteg lehetőségünk van a siker elérésére, csupán “csak” időt, energiát és türelmet kell beletenni a folyamatba.

A továbbiakban végigvezet minket minden egyes fontos és kihagyhatatlan lépésen és feladaton, ami előttünk áll. Rálátunk a zenefogyasztási szokások változásaira, a kiadók evolúciójára, megtudjuk hogy miért és mennyire fontos a minőségi zene elkészítése, hogy építhetünk brand-et magunk köré, hogyan használhatjuk a közösségi oldalak lehetőségeit a terjeszkedésre, hogyan szervezhetünk önerőből fellépéseket, milyen lehetőségeink vannak a bevételszerzésre, és hogy hogyan lépjünk szintet, ha már egyedül kevésnek bizonyulunk a rengeteg munka elvégzésére.

Dani tényleg azt tanítja meg számunkra, hogy hogyan tudunk mindent megvalósítani önerőből, mindenféle külső segítség nélkül. A rengeteg hasznos információ egyébként egy idő után frusztráló lehet azok számára, akik kicsit lazábban, kicsit könnyedebben, kicsit megúszósabban szeretnék a dolgokat véghezvinni, de a felsorolt információkat, tanácsokat nem érdemes kihagyni az önmegvalósítás képletéből, mert felemás lesz a végeredmény. Persze sok feladatot rábízhatunk külső emberekre – egy idő után muszáj is csapatban dolgozni -, minden csak pénz kérdése, de a legegyszerűbb dolgunk minden nehézség ellenére is akkor lesz, ha mindent magunk próbálunk megcsinálni. Gondoljunk csak bele, igazából mi ismerjük teljes mértékben a saját elképzeléseinket, hiába mondod el vagy írod le, más soha nem fogja ugyanazokat a víziókat látni és érezni, amit mi magunk. Mindenképpen fontos kiemelni, hogy nem azt sugallja a könyv, hogy csak akkor indulhatsz el, ha minden tökéletes, hanem azt, hogy indulj el úgy, ahogy tudsz, de fektess bele minden energiát, amit rááldozhatsz, tanulj, tanulj, tanulj, fejlődj, fejlődj, fejlődj, és a belefektetett munka minősége és mennyisége mindig meghozza majd a várt eredményt.

Minden egyes fejezet után azt éreztem, hogy annyi hasznos információ található benne, amit egyszerre képtelenség teljes valójában befogadni. Érdemes tehát gyorsan végig olvasni a könyvet, kijegyzetelni hogy melyik fejezetekben találhatóak a számunkra éppen leginkább érdekes információk, majd újra, többször is visszatérni hozzájuk, ameddig nem rögzülnek a tudatunkban. Aztán újra elolvasni a könyvet később, mert kis pihentetés, tanulás és fejlődés után új információkat fedezhetünk fel, más szempontok lesznek fontosak.

Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy engem mennyire lenyűgöz a szerző önzetlensége és segítőkészsége, mert annyi hasznos tanácsot pakolt bele a könyvbe, amennyit általában nem szoktak mások. Egy-egy fejezet önmagában megérdemelne egy teljes könyvet, itt pedig minden kiemelkedően fontos téma érintve van, az alapvető “titkokra” fény derül. Mások ezt sok-sok-sok-sok, nagyon sok pénzért szokták árulni, úgyhogy mindenkinek ajánlom a figyelmébe ezt a kiadványt, aki egy kicsit is kacérkodik a zenei karrierrel!

TOVÁBBÁ ITT VAN NÉHÁNY KÉP

Hogy milyen élmény is a könyv olvasása?

INTERJÚK

A könyv tudásanyagát egyes fejezetek végén, szakmai interjúk egészítik ki! Interjú alanyok a hazai zenei élet meghatározó szereplői!

A könyvben számos ismert zenésszel, zene bizniszben dolgozó személlyel készült interjú, hogy még hitelesebb tudás anyag legyen mindenki számára!

Nyújtó Sándor (Newl Level Empire, Newl)

Nagy Dávid – Stadiumx

Németh Bálint (Clique Agency)

Baki Gábor -Andro

Náksi Attila (Stereo Palma, Náksi)

Spiegelhalter László

MENNYIBE KERÜL A KÖNYV?

és hogyan juthatsz hozzá?

MEGVESZEM

Biztonságos kártyás fizetés

A bankkártyás fizetés 100%-osan biztonságos megoldás, a fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. MasterCard, Visa, Maestro, vagy Visa Electron kártyákkal biztonságosan fizethet. A tranzakciókat a Budapesti székhelyű Barion Payment Zrt. hajtja végre. Ha nem szeretnél bankkártyával fizetni, akkor van lehetőséged utánvéttel is kérni a könyvet.

Kényelmes és gyors szállítás

A szállítást a DPD futárszolgálat végzi, de már a Foxpost
csomagautomatára is lehetőség van. Csomagfeladást követően nyomon
lehet követni vagy akár módosítani a szállítási dátumot! Külföldre nem
szállítunk alapból, a magas költségek miatt, egyéni egyeztetés alapján
azonban lehetséges! Ebben az esetben érdemes megadni valamilyen
Magyarországon tartózkodó hozzátartózó, barát címét.

Élménygarancia

Annyira biztos vagyok abban, hogy tetszeni fog a könyvem, hogy 14 napos pénzvisszafizetési garanciát vállalok! Ha nem tetszik a könyv, és úgy gondolod, hogy semmilyen gyakorlatias dolgot nem találtál benne, akkor nincs más dolgod, mint visszaküldeni és szó nélkül visszafizetem az árát!

Biztonságos kártyás fizetés

>A bankkártyás fizetés 100%-osan biztonságos megoldás, a fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. MasterCard, Visa, Maestro, vagy Visa Electron kártyákkal biztonságosan fizethet. A tranzakciókat a Budapesti székhelyű Barion Payment Zrt. hajtja végre. Ha nem szeretnél bankkártyával fizetni, akkor van lehetőséged utánvéttel is kérni a könyvet.

Kényelmes és gyors szállítás

A szállítást a DPD futárszolgálat végzi, de már a Foxpost
csomagautomatára is lehetőség van. Csomagfeladást követően nyomon
lehet követni vagy akár módosítani a szállítási dátumot! Külföldre nem
szállítunk alapból, a magas költségek miatt, egyéni egyeztetés alapján
azonban lehetséges! Ebben az esetben érdemes megadni valamilyen
Magyarországon tartózkodó hozzátartózó, barát címét.

Élménygarancia

Annyira biztos vagyok abban, hogy tetszeni fog a könyvem, hogy 14 napos pénzvisszafizetési garanciát vállalok! Ha nem tetszik a könyv, és úgy gondolod, hogy semmilyen gyakorlatias dolgot nem találtál benne, akkor nincs más dolgod, mint visszaküldeni és szó nélkül visszafizetem az árát!

MEGVESZEM

SZERZŐRŐL

Amit rólam érdemes tudni

Bánkuti Dani vagyok. Jelenleg zeneipari szakértő illetve zenészek mentoraként dolgozom, és az előadásaimból, cikkeimből és oktató videóimból ismerhetsz, de hosszú utat jártam be idáig. Talán könnyebb lenne leírni elsőnek, hogy mivel nem foglalkoztam a zeneiparon belül, mert az elmúlt 18 évben szinte mindent csináltam már, amit ebben a világban lehet. A következő tevékenységek nem feltétlenül időrendiek, sok minden egymással párhuzamosan zajlott.

Label manager

Számos kiadónál sikerült tapasztalatot szereznem, változó szerepkörökben. Az első igazi tapasztalat, a Bárány Attiláékkal közösen alapított B-sensual kiadó volt, ahol ugyanezen név alatt jelentek meg közös dalaink. A B-sensualből való kiválásunk után, a svájci szerződésig S+ néven indítottunk egy kiadót, ahol már akkor segítettem a feltörekvő producereknek (jó pár akkori kezdő arc, ma már befutott előadó lett azóta). A svájci/német szerződésnél ezt a kiadót abba kellett hagynunk, de sikerült rengeteg háttérmunkában részt venni az akkori kiadóknál (Kontor, Houseworks). Idén (a kinti szerződés lejártával) indítottam el a legújabb saját kiadómat, a Shravaka Music-ot, ami igazából az S+ által elkezdett ösvényt kívánja folytatni.

Tanár / mentor / oktató

Zenészek, producerek, énekesek, előadók oktatásával kb. 1 éve foglalkozom, teljesen véletlen jött ez az irány az életembe, ami azóta az egyik legnagyobb szerelmemmé vált. A privát oktatásokon és órákon felül a legtöbben a Magyar Producer Workshop oktató videóiról és anyagairól ismerhetnek. De sokak valamilyen élő rendezvényen találkozott velem, mint előadó (találkozók, konferenciák, kerekasztal beszélgetések). Jelenleg több tréningen és iskolában is oktatok zenei karrierrel kapcsolatos ismereteket (önmanagement, zenei márkaépítés, zenekészítés, kapcsolatépítés vagy bármi, ami a zenei témába kapcsolódik). Sok kezdő és befutott előadónak jelenleg is a mentora vagyok (direkt nem a coach szót írom). Rendszeres konzultációkkal, magánórákkal segítem őket álmaik megvalósításában.

Zenei producer / előadó

Zenei, producer DJ-ként a nevemhez fűződik Magyarország egyik legelső producer duója, a FlameMakers, amivel teljesen körbeturnéztam társammal, Klinger Danival az ország szinte összes szórakozóhelyeit, fesztiváljait. De sikerült eljutni, Németországba, Ausztriába, Svájcba, Szlovákiába, Ukrajnába és Szerbiába is fellépni az évek során. A formációt 5 alkalommal jelölték a Magyar Lemezlovas Egyesület “év producere” címre. Több klub himnusz is született a kezünk alatt. Zenéim az ország legnagyobb szórakozóhelyein és rádióban pörögtek. Dolgoztunk szinte mindenkivel a hazai szakmából, aki számít, sokszor mint társproducer, sokszor mint ghostproducer. A FlameMakers története 2012 után folytatódott, egy több éves külföldi szerződésnek köszönhetően. A világ egyik legnagyobb dance kiadójához kerültünk, ahol igazi világsztárok mellett – mögött – alatt volt lehetőségünk dolgozni. A legnagyobb pop előadókra, énekesre gondolok itt. Az 5 év alatt bezsebeltünk 3 arany és platinalemezt album eladásokból Németországban, Ausztriában és Svájcban. Rengeteg dal, amiben közreműködtünk többször is külföldi iTunes eladásokat vagy rádiós listákat vezetett. 2016-ban, kiadói nézeteltérések miatt a FlameMakers projektet a szerződés lejártáig muszáj volt szüneteltetni, ezért egy szóló projektet kezdtem Dan Domino néven, ami egy független edm projekt volt. Sikerült elérni 1 év alatt, hogy a legnagyobb nemzetközi sztár előadók és rádiók játsszák a dalaimat, rengeteget foglalkozott velem a külföldi elektronikus sajtó.

Manager / marketing szakember / zenei marketing

A manageri feladatok, karrierem nulladik napjától kezdve az én nyakamban voltak. Sohasem dolgoztunk semmilyen managerrel az évek során, mindent operatív feladatot (kapcsolatépítés, marketing, fellépések szervezése stb.) én szerveztem és találtam ki a projekten belül. Teljesen önerőből és önfinanszírozásból ment minden projekt. Foglalkoztam bookinggal és rendezvények szervezésével, sokszor azért, hogy legyen hol fellépni, sokszor azért, mert rajtunk keresztül jöttek el külföldi előadók hazai rendezvényekre. A közösségi média megjelenése óta, a zene mellett social media managerként és márkaépítő tanácsadóként kezdtem el dolgozni kisebb cégeknek. Végzettségem félig-meddig marketinges, félig-meddig újságíró. A nemzetközi projektjeink élén, többször is segítettem be social média és marketing feladatokban az akkori kiadónak és művészeknek, akikkel dolgoztam, így óriási tapasztalatot tudtam szerezni, hogy hogyan működnek magasabb szinteken a dolgok. A mai napig foglalkozom cégek, magánszemélyek, vállalkozások marketing tanácsadásával vagy operatív feladataival, a kezdetek óta imádtam “eladni”, legyen szó zenéről vagy bármilyen termékről. 2017 óta úgy döntöttem, hogy specializálódom a marketing szakmán belül, és a zenével kapcsolatos tevékenységekkel és projektekkel foglalkozom, mint zenei marketinges (rendezvények, klubok, előadók, fesztiválok marketing feladatai, márkaépítés, tanácsadás stb.)

Ha felmerült benned bármilyen kérdés…

Előfordulhat, hogy még bizonytalan vagy a vásárlásban, vagy valamit szeretnél megtudni. Ez egy teljesen természetes folyamat vásárlás előtt. Felmerülhet olyan kérdés, amire ezen az oldalon nem kaptál választ, akkor nyugodtan írj nekem e-mailt az info@mpwmedia.hu e-mail címre és 48 órán belül örömmel segítek neked.