Galambos Zoltán

Banális Zeneelmélet

Saját zenei alapot szeretnél írni, de nem értesz a zeneelmélethez?
Vagy iskolában tanultad, de nem igazán maradt meg a lényeg?
Eleged van a túlbonyolított, száraz szakirodalmakból?
Ez a könyv végre megtanítja a zeneelméleti alapokat érthetően minden kezdő számára!

EZ A KÖNYV MINDENKINEK HASZNOS LESZ, AKI A ZENÉVEL SZERETNE FOGLALKOZNI!

A könyvről

Régóta vár mindenki egy olyan könyvre, ami végre közérthetően magyarázza el a zeneelméleti alapokat, mindezt egy teljes modern szemlélettel. Rengeteg zeneelméleti anyag található már a piacon, viszont nagy részük vagy nem is jelent meg magyar nyelven, vagy ha megjelent, akkor több évtizede nem lett frissítve, és nem feltétlen „kezdő barát”.

Galambos Zoltán könyve azért is különleges többek között, mert:

  1. Teljesen egyszerűen magyarázza el a sokak által túlbonyolított összefüggéseket

  2. Interaktív példák találhatóak a könyvben, amelyek segítik a megértést

  3. Igazodik a modern szoftverek és szemlélet világához, nem csak kottákban gondolkozik

  4. Párhuzamosan mutatja be az “angolszász” kifejezéseket a magyarral, így valóban rendszerben tanuljuk meg az alapokat

  5. A könyvhöz jár egy ajándék 2 órás oktató videó is, ahol a könyvben olvasottakat mutatja be Galambos Zoltán a gyakorlatban

Milyen stílusú zenére jó a könyv? A könyvben található elméleti alapok a létező összes zenei stílushoz kellenek.

Témák, amikről szól a könyv:

A hang
A német ábécés rendszer
Az ötvonalas rendszer
Tempó, metrum, ritmus
Tempó
Metrum
Ritmus
Ritmusképletek
Pontozott érték (dotted note)
Nyújtott ritmusképlet
Éles ritmusképlet
Szinkópa
Triola (triplet)
A skála
A szolmizációs rendszer (solmization)

A dúrskála felépítése
A módosító jelek
zenei kifejezések és építkezés
A hangközök
Építkezzünk tercekből!
A hármashangzatok
Gondolkozz rendszerben!
A dúrskála fokaira épített hármashangzatok
A modális skálák
A tercrokonság
Az összhangzatos mollskála
A melodikus mollskála
Az összhangzatos mollskála fokaira épített hármashangzatok
A melodikus mollskála fokaira épített hármashangzatok

A hangközök –
A tritonus
Bővített kvart
Szűkített kvint
A szeptimakkordok és a négyeshangzatok
Az önálló skálákra épített szeptimakkordok
A dúrskála fokaira épített szeptimakkordok
Az összhangzatos mollskála fokaira épített szeptimakkordok
A melodikus mollskála fokaira épített szeptimakkordok
A popzenében leggyakrabban előforduló akkordfűzések (a C-dúrskála fokain
Zenei alapfogalmak
Magyar-angol zenei alapszótár

olvasói vélemények

“A könyv új megközelítésben, szórakoztató és olvasmányos módon tárja elénk a szolfézs és zeneelmélet alapjait. Az ifjú és újrakezdő zenetanoncok végre nem száraz és unalmas rébuszokban, hanem modern és izgalmas módon sajátíthatják el a zenéléshez szükséges és nélkülözhetetlen tudáskellékeket.”
Hárs Viktor
“Eddig totál hülye voltam a zeneelmélethez, minden könyv csak még jobban összezavart. Zoli könyvében végre megértettem azt, amit másnak nem sikerült soha elmagyarázni”
Tímár Eszter
“Galambos Zoltán első könyvét mindenkinek ajánlom, aki sose tanult zeneelméletet és zenekészítéssel, zeneírással szeretne foglalkozni. De azoknak különösen ajánlom javasolt, akiknek csak “rémlenek” bizonyos dolgok régebbi tanulmányaikból. A könyv modern formában, teljesen közérthetően tanítja meg a zeneelméleti alapokat, úgy, hogy közben a hagyományos és az “új iskolás” megközelítést is megtanítja az olvasónak. Jelenleg nincs még egy ilyen magyar nyelvű könyv a piacon, ami ennyire modern személettel adná át ezt a tudást. A tudatos és hatékony zeneírás bizony ott kezdődik, amikor bizony ismerjük a miérteket és ennek az alapja ez a könyv.”
Bánkuti Dani
“Végre egy könyv, ami érthetően magyarázza el azt, amit eddig mindenki túlbonyolított”
Horváth Zalán

A SZERZŐRŐL

Galambos Zoltán 1967-ben született Budapesten, tanulmányait a Magyar Rádió Gyermekkórusának Általános Iskolájában, a Rákóczi Ferenc Gimnáziumban, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola Jazz- zongora szakán és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz-zeneszerzés, hangszerelés szakon végezte. Tanárai között olyan nevek szerepelnek, mint Gonda János, Szakcsi Lakatos Béla, Binder Károly, és Berki Tamás.

A hazai popiparba 20 évesen került 1987-ben, és hamarosan megalapította első̋ saját zenekarát, amelyben a zeneszerzés, hangszerelés és zenekarvezetés mellett fronténekesi szerepet is vállalt. Ekkor fedezte fel a szakma, aminek köszönhetően számos zenei feladatban működött közre példaképeivel (Szigeti Ferenc, Lerch István, Presser Gábor, Zorán, Solti János, Babos Gyula) saját korosztályának ismert – és kevésbé ismert alakjaival (Roy és Ádám, Cotton Club Singers, Kozsó, Pierrot, Jamie Winchester és Hrutka Róbert) -, illetve a feltörekvő̋ tehetségek generációjával (Megasztár showműsorok, Rúzsa Magdi).

Az évek során több területen tett szert üzleti ismeretekre, illetve nemzetközi zenei produkciójának megalapításával globális zenei és zeneipari tapasztalatokat is szerzett. A világjárvány idején is alkotott és dolgozott, ekkor készített el nemzetközi koprodukcióban egy dalt, amelyet online stúdiófelvételek megszervezésével valósított meg. A bekapcsolt országok az USA, Kenya, Németország és Izrael voltak.

Bár elsősorban producernek tartja magát, zenei pályafutása során dolgozott session zenészként, zeneszerzőként, hangszerelőként, lemezkiadóként, valamint koncertszervezőként is.

Jelenleg a székesfehérvári Kodolányi János Egyetem Előadóművészet szakon tanít Produceri ismereteket, a tatai Peron Tehetségközpontban zeneelméletet, billentyűs hangszereket és zeneszerzést, valamint a S.E.T. School of Entertainment & Technology keretein belül tart workshopokat pop zeneszerzés, alkalmazott zene, és remix készítés témakörökben, illetve a Magyar Producer Workshop számára készít zeneelméleti oktatóvideókat. Emellett magántanítványaival foglalkozik, és aktívan zenél színpadon stúdióban, dalokat ír, és hangszerelési, produceri megbízásokat vállal.

Amiért nálunk érdemes vásárolnod

Ingyenes házhozszállítás

Ne fizess a házhozszállításért,
14 000 forinttól ingyen házhoz visszük Neked!
A házhozszállítás csak magyarországi cím esetén ingyenes.

AKCIÓK

3 könyv vásárlása esetén nem csak a házhozszállítás lesz ingyen, de még a 30.000 Ft értékű “Zene promóció és népszerűsítés” online tréninget is AJÁNDÉKBA kapod!
Vásárolj 4 könyvet és a ZENÉLŐ ALGORITMUSOK avagy az AI jövője a zeneiparban című könyvet is pluszba AJÁNDÉKBA kapod!

Külföldre is szállítunk

Ausztriába, Franciaországba, Hollandiába, Németországba, Romániába, Spanyolországba, Szlovákiába és Szlovéniába is rendelhetsz.

Rendeld meg a könyvet!

7 490 Ft.

rendelj csomagban!

banalis1-2-ok

14 980 Ft.

Élménygarancia

1000%-ig biztosak vagyunk, hogy tetszeni fog a könyv, ezért 14 napos pénzvisszafizetési garanciát vállalunk! Tehát, ha valami csoda folytán mégsem tetszik, és úgy gondolod, hogy semmilyen gyakorlatias dolgot nem találtál benne, akkor nincs más dolgod, mint visszaküldeni és szó nélkül visszafizetjük az árát!

Kényelmes és gyors szállítás

A házhozszállítást és a csomagautomatákba való szállítást a GLS (partnerünk a Webshippy segítségével az országban a leggyorsabban történik a feldolgozás és a szállítás) végzi, így már a feladástól kezdve nyomon tudod követni a könyv útját, vagy akár módosítani a kiszállítás dátumát. Webshippy - Kiszervezett logisztika webáruházaknak

AJÁNLÓ

Vásárolj 14 000 forint értékben, és ingyen kivisszük Neked!

Biztonságos kártyás fizetés

A bankkártyás fizetés 100%-ban biztonságos megoldás, amely esetünkben a dán székhelyű Barion rendszerén keresztül történik. Milyen kártyával fizethetsz? MasterCard, Visa, Maestro, vagy Visa Electron kártyákat is gond nélkül elfogad a rendszer. Amennyiben nem szeretnél bankkártyával fizetni, utánvéttel is kérheted.

Segítség a kártyás fizetéshez

A bankkártya száma 12-19 db szám, amit a kártya első oldalán találsz. A lejárat a kártyádon általában a “Valid thru 01/17” jelöléssel van feltüntetve. Az első két szám a hónap, a második kettő az év. A megrendelő űrlapon az évet 4 számjegyű (pl. 2018) formátumban kell megadnod! A kártyád CVV kódja a hátlapon van, ez mindig egy 3 jegyű szám. A legtöbb kártyán egy fehér kis téglalapba van beírva.

Shopping Cart
Scroll to Top